Yurt dışı pazar destek programı

Yurt dışı pazar destek programı ile şirketlerin pazar araştırma faaliyetlerine yönelik ulaşım ve konaklama giderleri %50 oranında desteklenmektedir

Yurt Dışı Pazar Destek Programı

Bu programı, şirketlerin yeni ihraç pazarları yaratma ve mevcut pazarlardaki pazar paylarını artırma amacıyla gerçekleştirdikleri pazar araştırma faaliyetlerini destekler. Bu kapsamda, yurt dışı pazarlara yönelik bilgi sağlamak ve potansiyel alıcılarla iş görüşmeleri yapmak amacıyla gerçekleştirilen araştırma seyahatleri için ulaşım ve konaklama giderleri desteklenir.

Yurtdışı Pazar Desteği Hedefi

Bu destek Yurt Dışı Pazar Destek Programı şirketlerin gerçekleştirdiği pazar araştırma faaliyetlerine yönelik olarak, yeni pazarlar yaratmak ve mevcut pazarlarda pazar payını artırmak amacıyla yapılan yurt dışı araştırma seyahatlerinin ulaşım ve konaklama giderlerini kapsar. Böylelikle 5973 sayılı İhracat Destekleri Hakkında Karar’ın 6. maddesi uyarınca, bu faaliyetlerin giderleri %50 oranında ve faaliyet başına en fazla 100.000 TL’ye kadar desteklenir.

Desteklenen Giderler

  • Ulaşım: Uluslararası ve şehirlerarası ekonomi sınıfı uçak, tren, gemi ve otobüs bileti ücretleri desteklenir.
  • Konaklama: Kişi başına günlük 2.500 TL’ye kadar oda ve kahvaltı dahil konaklama giderleri desteklenir.

Daha fazla bilgi almak için Yurt Dışı Pazar Destek Programı sayfamızı ziyaret edebilir veya info@gunes-tesvik.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.

 

Soru Sor